Profiel

Ik streef ernaar om gebouwen te maken die de omgeving waarin ze worden gebouwd verrijken. Mijn ontwerpen ontstaan vanuit een begrip van het verleden, een bewustzijn van het heden, en een zorg voor de toekomst. Ik maak efficiënte, comfortabele en herkenbare gebouwen en ruimtes, die ten dienste staan van de mensen die ze gebruiken.


Achtergrond

In 2006 voltooide ik mijn opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft met een ontwerp voor een zwembadencomplex in Berlijn. Vlak daarna won ik de eerste prijs bij de prestigieuze Europan competitie. Van 2007 tot 2011 heb ik ervaring opgedaan bij verschillende bureau’s, waaronder Skidmore, Owings & Merril (SOM) in Londen, en De Zwarte Hond in Rotterdam.

Na een aantal jaar groeide bij mij de behoefte om regie over mijn ontwerpwerk te nemen, en heb ik samen met Robert-Jan de Kort in 2011 mijn eigen praktijk opgericht, genaamd De Kort Van Schaik. Sinds 2024 ben ik werkzaam onder mijn eigen naam. 

Naast het ontwerpen van gebouwen ben ik geregeld actief als gastdocent aan de TUDelft en aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.